מה מגדלים עכשיו בהידרופוניקה? אביב-קיץ

GrowUp > מאמרים > מדריכים ומידע כללי > מה מגדלים עכשיו בהידרופוניקה? אביב-קיץ

מה מגדלים עכשיו בהידרופוניקה? אביב-קיץ

הידרופוניקה ירקות וצמחי מאכל באביב-קיץ

הידרופוניקה- ירקות וגידול צמחי מאכל בתקופת האביב – קיץ

הכתוב כאן מתייחס לגידולים הידרופוניים רק מהניסיון שלנו, אנו משתדלים לעדכן את הרשימה ככל שהניסויים שאנו מבצעים בגידולי זנים שונים מסתיימים בהצלחה.

אנו משתמשים בשתילים אורגניים על מנת לצרוך מזון בצורה הבריאה והנקיה ביותר .

על מנת לגדל את רוב צמחי המאכל, יש צורך במינימום 4 שעות שמש ישירה ביום ועדיף יותר.

בימי הקיץ החמים רצוי לדאוג להצללה- רשת צל של 30% בתחילת הקיץ ובימים החמים אפילו 2 שכבות של רשת צל 30%.

כמונו גם לצמחים חם מאוד בימי הקיץ במיוחד ולכן רצוי לצנן את תמיסת ההשקיה לדוגמא- ניתן להקפיא בקבוקי ליטר וחצי מלאים במים ולשים אותם סגורים בתוך מיכל המים בשעות החמות.

כעיקרון, צמחי המאכל הינם עונתיים ויש צורך בזריעה/ שתילה של הצמח הנכון בזמן הנכון.

צמחי מאכל גדלים מהר מאוד ויש צורך בשני סבבי גידול בכל עונה על מנת ליהנות מיבול צעיר ורענן.

במידה ובחרתם להנביט מזרעים את הירקות המתאימים לעונה, צריך להתחיל בהנבטה בערך כחודש לפני תחילת העונה.

ללקוחותינו- במידה והנכם בוחרים צמחי מאכל לפי עונות יש להתחשב בזמינות הצמחים במשתלה ולתת לנו 5 סוגים בערך כאופציה חלופית.

גידולי קיץ

מלפפון

קישוא

רגיל, צהוב, ירוק, כוכב, עגול, פסים, זוקיני.

עגבניות

רגילות, תמר, אשכולות, פסטה, מרמונד, מאני מייקר, מסיימת.

עגבניות שרי

קטנות, גדולות, תמר,כתומות, מנומרות, אשכולות.

בזיליקום

מתוק, סגול, תאילנדי, לימוני, תימני, פרחוני (נוי).

פקוס

מלפפון ערבי - הכלאה בין קישוא למלפפון

חציל

לבן, ירוק, מאורך, מנומר, אצבעות, יפני, באלדי, רגיל.

פלפל

רגיל, ביס, מאורך, סביבון, פעמון, צ'ילי, חלפיניו, הבנרו, שושקה.

פטרוזיליה

רגילה/ מסולסלת.

עלי מנגולד

כל השנה

עלי סלק

סתיו חורף לתוך תחילת הקיץ

חסה ערבית

כל השנה- בחודשי הקיץ רצוי מאוד חצי צל/ רשת צל

תרד ניו זילנדי

כל השנה ובקיץ חצי צל

שעועית

תאילנדית, הילדה, צהובה מטפסת, סגולה מטפסת, צהובה שיחית, ירוקה.

בצל ירוק

כל השנה

במיה

רגילה / מצרית.

סלרי עלים

(כל השנה).

גידולי קיץ נוספים:

אורוגולה- חצי צל.

אדממה.

למון גראס- אגרסיבי מאוד בשורשים ולכן רצוי בתעלות 160 מ"מ או DWC.

מלוח.

עירית (כל השנה).

עירית שומית (כל השנה).

אבטיח – ניתן לגדל בצינור 160 מ"מ או ב DWC -יש לנתק מהגבעול כאשר הפרי הגיע לגודל הרצוי ולתת לו כמה ימי הבשלה.

מלון – ניתן לגדל בצינור 160 מ"מ או ב DWC -יש לנתק מהגבעול כאשר הפרי הגיע לגודל הרצוי ולתת לו כמה ימי הבשלה.

דלעת – דורשת גידול ב DWC משום גודל בית השורשים שמפתחת.

דלורית – דורשת גידל ב DWC משום גודל בית השורשים שמפתחת.

דלעת ערמונים – דורשת גידל ב DWC משום גודל בית השורשים שמפתחת .

*עגבניות ודלועיים (קישואים, מלפפונים,דלעות, מלון, אבטיח) מתפתחים מהר מאוד ומגדלים בית שורשים העלול לגרום לחסימות בצנרת, לכן יש צורך בגיזום שורשים, איתור חסימות מבעוד מועד ופתיחתן. בכלל- צמחים אלו רצוי לגדל בתעלות 160/ מרובעות/ DWC.

למידע מקיף על מה זה הידרופוניקה לחצו כאן

מאמרים נוספים

שיטת גידול RUN TO WASTE שיטת גידול RUN TO WASTE

שיטת גידול הידרופונית – DWC שיטת גידול הידרופונית – DWC

פוטוסינתזה וחשיבות האור בצמחים פוטוסינתזה וחשיבות האור בצמחים

    מעוניינים לשדרג את הצמחיה או לשמוע עוד? צרו קשר

    שתף או שמור את עגלת הקניות שלך