מה מגדלים עכשיו בהידרופוניקה? סתיו-חורף
הכתוב כאן מתייחס לגידולים הידרופוניים רק מהניסיון שלנו, אנו משתדלים לעדכן את הרשימה ככל שהניסויים שאנו מבצעים בגידולי זנים שונים מסתיימים בהצלחה.
על מנת לגדל את רוב צמחי המאכל יש צורך במינימום 4 שעות שמש ישירה ביום ובחורף עדיף כמה שיותר.
רצוי להגן על הצמחים בימי סערה ולילות קרים במיוחד (0 מעלות +-) בעזרת ניילון או כיסוי המערכת בסוג של חממה.
הצימוח המהיר והגודל שאליו מגיעים רוב הצמחים "מכריח" אותנו לעשות שני סבבי שתילות בעונה (כ- 4 סבבים בשנה).
במערכות ההידרופוניות שלנו אנו משתמשים בשתילים וזרעים אורגניים, על מנת לספק את האפשרות לצרוך מזון בצורה הבריאה והנקיה ביותר.
כעיקרון, צמחי המאכל הינם עונתיים ויש צורך בזריעה/ שתילה של הצמח הנכון בזמן הנכון. במידה ובחרתם להנביט מזרעים את הירקות המתאימים לעונה, צריך להתחיל בהנבטה בערך כחודש לפני תחילת העונה.
ללקוחותינו- במידה והנכם בוחרים צמחי מאכל לפי עונות יש להתחשב בזמינות הצמחים במשתלה ולתת לנו 5 סוגים בערך כאופציה חלופית.
ריכזנו כאן את הירקות, התבלינים והפירות שניתן לגדל הידרופונית (מניסיוננו) בחורף בארץ, על מנת להקל עליכם את מלאכת הגידול:
גידולי חורף:
- קייל -כחול / סיבירי / סגול כהה
- תרד טורקי
- ברוקולי
- אפונת גינה
- אפונת שלג
- פול-מצרי / קפריסאי
למידע מקיף על הידרופוניקה לחץ כאן!