צמחי מאכל-מה מגדלים ומתי?


הכתוב כאן מתייחס לגידולים הידרופוניים. יש לדאוג למינימום של 4 שעות שמש ביום ובימי הקיץ החמים לדאוג להצללה חלקית (רשת צל 30% תספיק…)

במערכות ההידרופוניות שלנו אנו משתמשים בשתילים וזרעים אורגניים, על מנת לספק את האפשרות לצרוך מזון בצורה הבריאה והנקיה ביותר .

בעיקרון, צמחי המאכל הינם עונתיים ויש צורך בזריעה/ שתילה של הצמח הנכון בזמן הנכון. במידה ובחרתם להנביט מזרעים את הירקות המתאימים לעונה ,צריך להתחיל בהנבטה בערך כחודש לפני תחילת העונה.

ניסינו להביא לכם כאן את הירקות, התבלינים והפירות שניתן לגדל הידרופונית מנסיוננו בארץ בחלוקה לפי עונות, על מנת להקל עליכם את מלאכת הגידול:

גידולי חורף:

תות שדה

בצל ירוק

קייל -כחול/ סיבירי/ סגול כהה/ טוסקני( נקרא גם שחור/דינוזאור)/ רוסי אדום/ רוסי ירוק

תרד-ניוזילנדי/ טורקי

סלק-עלים/ מנגולד

אוסקה

טוקיו בקנה

טאטסוי

מיזונה-אדומה/ ירוקה

גרגיר נחלים

רשאד

רוקט

אורוגולה

צ'ינקול

ברוקולי

כרובית

כרוב-סגול/ לבן

כל סוגי החסה

שומר

שמיר

כוסברה

פטרוזיליה-רגילה/ מסולסלת/ קונפטי

סלרי עלים

אפונת גינה

שעועית

פול-מצרי/ קפריסאי

מלוח

השאר תגובה