קטיף צמחי מאכל תוך שמירה על המשכיות הצמח- קיץ.

אחרי שטיפחתם וגידלתם, הגיע הזמן לקטוף תבלינים וירקות מהמערכת ההידרופונית שלכם. אז, איך קוטפים בלי לפגוע בהמשכיות הצמח?

  • יש להשתדל לא לפגוע בשורשים כשקוטפים על מנת לאפשר המשכיות תנובה לצמח.
  • קטיף בד"כ יאפשר לצמח לנוח, להתרענן ולהשקיע אנרגיה גם בשאר חלקיו, אז תראו אותו מתפתח בכוחות מחודשים.
  • תמיד עדיף לקטוף ולחתוך בעזרת מספריים או סכין חדה ולא בתלישה על מנת לא לפגוע בצמח.

השתדלנו לפרט לגבי קטיף של כל צמח בהידרופוניקה כך שיהיה לכם קל יותר, בהצלחה ובתיאבון!

גידולי קיץ :

בזיליקום על כל סוגיו– קוטפים עלים תחתונים וגוזמים עלים עליונים עם הגבעול מעל פיצול של שני עלים. לאחר הקטיף, מאיזור הפיצול יצאו שני ענפים ועל ידי כך נגרום לצמח להפוך לשיח ולא לגדול לגובה.

אדממה– קוטפים את התרמילים מבסיס החיבור שלהם לצמח.

שעועית– תאילנדית, צהובה מטפסת, סגולה מטפסת, צהובה, ירוקה- קוטפים את התרמילים מבסיס החיבור שלהם לצמח.

אבטיח, מלון, דלעתדלורית, דלעת ערמונים– חובה לתמוך בפרי שנוצר על מנת לא לתלוש את הצמח כולו מהמערכת. רצוי למקם את הצמח מלכתחילה בקומות התחתונות כדי שיתפתח כלפי מטה ולא יחסום צמחים אחרים. קוטפים את הפרי כאשר מגיע לגודל המוכר על ידי קיטום גבעול החיבור לצמח ("עוקץ").

מלפפון, פקוס, קישוא- רגיל, צהוב, ירוק, כוכב, עגול, פסים, זוקיני– קוטפים מחיבורו לצמח כאשר הגיע לגודל המתאים והמוכר, יש לשים לב לא לקטוף מאוחר מדי משום שאז יווצרו זרעים בתוך הירק.

עגבניות- רגילה, אשכולות, פסטה, מרמונד, מאני מייקר, מסיימת/ עגבניות שרי-קטן, גדול, תמר,כתומות, מנומרות, אשכולות– קוטפים מספר ימים לאחר שמשנות את צבען מצבע ירוק לצבע הרצוי על מנת לתת לסוכרים להווצר בתוך הפרי. קוטפים מחיבור הפרי לצמח.

חציל- לבן, ירוק, מאורך, מנומר, אצבעות, יפני, באלדי, רגיל חציל בשל למאכל בעצם קוטפים בוסר, כאשר הקליפה מתוחה ומבריקה. קוטפים מחיבור הפרי לצמח.

פלפל- רגיל, ביס, מאורך, סביבון, פעמון, צ'ילי, חלפיניו, הבנרו, שושקה– קטפים מתי שרוצים ובכל צבע. כל צבע ניחן בטעם שונה אפילו על אותו השיח משום שרמות הסוכר בו שונות. קוטפים מחיבור הפרי לצמח.

אם שכחנו משהו או שיש צמח מאכל נוסף שהייתם מעוניינים לדעת איך קוטפים ממנו, כיתבו לנו כתגובה. בתיאבון!

השאר תגובה